2013. június 21., péntek

CÉKLÁS KENYÉR 2. (másik recept)



Hozzávalók :
 60 dkg sima liszt
3,5 deci savanyúság cékla leve
 1 teáskanál vörösbor ecet
1 teáskanál barna cukor
2 teáskanál só
2 evőkanál olívaolaj
 3 dkg friss élesztő

Elkészítése:
Hozzávalókból kelt tésztát kell készíteni, de én könnyítek a dagasztáson mert mindent belepakoltam a kenyérgépbe és a dagasztási programra állítottam.
Amikor jól ki van dagasztva a tésztánk akkor letakarva kb. 40 perc duplájára kelesztettem.
Ezután átgyúrtam a levegőtől és formára alakítottam, amit egy szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsire tettem.  Ismét letakartam és újra 40 percig kelesztettem .
 Az utolsó 10 percben bevagdostam a tetejét és bekapcsoltam a sütőt közepes hőmérsékletre,
 nálam gáz 3.
Sütés előtt lespricceltem langyos vízzel a tetejét bőven és szép pirosra sütöttem.
Amikor készen van , újra lespriccelem vízzel és kenyérrácsra teszem kihűlni
Érdekessége, hogy sütés után már a belseje nem rózsaszínű, csak a héja.
Nagyon finom kenyér!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...