2013. június 23., vasárnap

Gyömbéres cseresznye-leves



Hozzávalók:
1 kg cseresznye
1 csomag tejszín ízű pudingpor
1 kiskanál fahéj
2 dl tej
cukor ízles szerint
2 evk. finomra reszelt gyömbér


Elkészítés:

2 liter vizet felteszek főni, forrás után cukrozom ízles szerint, majd beleteszem a megmosott és megtisztított cseresznyét, valamint a fahéjat. A pudingport elkeverem 2 kanál cukorral és a tejjel, majd amikor megfőtt a cseresznye, besűrítem a levest a pudinggal. Végül belekeverek 2 evőkanál finomra reszelt gyömbért.
Jól lehűtve tálaljuk.

Jó étvágyat !

3 megjegyzés:

  1. Most is tanultam valamit, gyömbérrel ízesítve még nem készítettem, de legközelebb kipróbálom! :) Tetszik! :)

    VálaszTörlés
  2. Finom lehet, csodaszép színe van, én viszont a gyömbért kihagyom belőle:)

    VálaszTörlés
  3. Most hoztunk egy kosárnyi cserkót anyóséktól. Már fenem is a fogam a levesedre :))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...