2013. június 5., szerda

Marhagulyás leves, kuktában főzve



A marhahúsból készült pörköltöt, azonos módon készítem mint a  
Szarvas pörköltöt 
( kattints a linkre a recepttért )
a hozzávalók mennyisége is azonosak, csak a hús változik marhahúsra.

Ha elkészült a marha pörköltem, leveszem a kukta tetejét és hozzákeverem a felszeletelt zöldségeket.
4 szál répát karikára vágva, 2 szál petrezselymet karikára vágva, 5-6 db burgonyát nagyobb darabokra vágva, fűszerezem még ízlés szerint sóval, borssal, köménnyel és felöntöm annyi vízzel, hogy a vonalig legyen a kuktában és újból lezárom. Felrakom a gáz legnagyobb lángjára és amikor sípol a szelep leveszem a gáz legkisebb lángjára és innen számítva főzöm még 20 percig.
Közben elkészítem 2 db tojásból és réteslisztből ,sóból a csipetke tésztát.
A tojást felverem , kevés sót adok hozzá és annyi lisztet hogy lágy gyúrható tésztám legyen.
Lisztezett kézzel csipetkéket szaggatok belőle lisztezett tálcára.
Ha le telt a kukta ideje , kiengedem a gőzt és hideg vizet eresztek a kuktára 1-2 percig.
Ezután óvatosan kinyitom a kuktát és visszateszem a gázra fedő nélkül és bele főzöm a csipetke tésztát. Amikor puha a csipetke akkor tálalhatunk is.


JÓ ÉTVÁGYAT !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...