2013. június 23., vasárnap

TEJCSOKOLÁDÉS FAGYLALT







HOZZÁVALÓK kb : 6 gombóchoz 
3 deci habtejszín
10 deka tejcsokoládé

Elkészítése:

Kevés tejszínben felolvasztjuk a csokoládét és állandó keverés közben krémesítjük addig míg legalább langyosra ki nem hűl.
Tejszínhabot habbá verjük és hozzákeverjük a csokis keverékhez.
Fagylaltgépbe rakjuk és készre fagyasztjuk, nincs fagylalt gépünk akkor egy lehűtött edénybe átöntjük és fagyasztóba rakjuk és 4-5 átkavargatjuk- habosítjuk a fagyit.

Ez egy alap fagylalt, készíthetjük bármilyen csokoládéval és fagyaszthatunk bele darabolt csokoládét , vagy csokis kekszet, sőt megbolondíthatjuk egy kis rummal is .

Itt olvashattok a gép nélküli fagyi készítéséről

2 megjegyzés:

  1. Milyen jó alapreceptet adtál! Fagyi gépem nincs, kevergetni szoktam, de jó szokott lenni. Ki is próbálom így is. Köszi:-)

    VálaszTörlés
  2. Nekem sincs fagyigépem, de sokkal gazdaságosabb így mint megvenni a boltit, amibe ki tudja még mit raknak bele tartósítószerként.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...