2013. július 12., péntek

Csirkecombok kávémártásban, túrógombóccal tálalva




HOZZÁVALÓK :
1kg csirkecomb
10 dkg vaj
4 dkg liszt
2 deci tejszín
1 kávésk. rozmaringlevél
1 dupla kávé 1/2 deci konyak ( elhagyható )

ELKÉSZÍTÉSE :
A csirkecombokat megsózom, meghintem rozmaringlevéllel és a kuktába rakom.
Meglocsolom langyos vajjal,a kávéval, és felengedem a tejszínnel.
Lezárom a kuktát és a legmagasabb gázon addig főzöm míg a szelep sípolni nem kezd.
Ekkor leveszem a gázt a legkisebbre és 25 percig főzöm.
Hagyom hogy a kukta kihűljön és addig elkészítem a túrógombócokat hozzá.
A konyakot tálalás előtt keverem hozzá.
Nagyon finom, különleges az íze.
Elkészíthető Római edényben is , csak akkor 50 percig sütőben sütjük.
Így is nagyon finom!


TÚRÓGOMBÓC KÉSZÍTÉSE:
Fél kiló túrót összekevertem 5 evőkanál búzadarával, 4 db tojással, egy csipet sóval és egy csipet borssal.
Alaposan összekeverem, félreteszem a hűtőbe kb  45 percre, hogy a búzadara beszívja a nedvességet.
Felrakom a sós vizet főni és gombócokat formálok a masszából és sorra kifőzöm őket.
Hagymás olajra szedem ki és jól átforgatom .
Végül tálalom a kávés csirkecombokkal.




Jó étvágyat !

5 megjegyzés:

  1. Micsoda különlegesség, nagyon tetszik :)

    VálaszTörlés
  2. Ezzel nagyon felcsigáztad a kíváncsiságomat, hogy milyen lehet, biztos különleges.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondolom:)) Ez volt a cél! Nagyon különleges:))

      Törlés
  3. Milyen különleges, kíváncsivá tettél engem is! :) A túrógombócot római tálban még soha nem készítettem, de nem lehet rossz, kipróbálós lesz ez a recepted is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ÓÓÓ. rossz helyre írtam azt az egy mondatot a húshoz szántam nem a gombóchoz.
      Csirkét lehet Római tálban elkészíteni, nem a gombócot, máris javítom a bejegyzést.
      De jó hogy írtál mert különben nem vettem volna észre hogy rossz helyre került a sor!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...