2013. július 30., kedd

Cukkini Fusilli , Cukkinis Csavart tészta




A recept Jamietől való aminek az igazi  neve Cukkini carbonara.
Katinál bukkantam rá a receptre ami nagyon megtetszett és egy kis változtatásokkal el is készítettem.
A változtatásaim oka , hogy nem volt itthon carbonara tésztám és csak bacon szalonna volt a hűtőben.
Nem rég kaptam egy pár csomag fusilli tésztát , vagyis csavart tésztát az Olaszországban élő barátnőmtől és gondoltam jó lesz ez a tészta is hozzá hisz az ízén biztosan nem fog változtatni.
A tészta csere miatt , neveztem el  Cukkini  Fusillinak.
Az eredeti receptet, nézzétek meg Katinál !

... és íme a változtatott recept :



HOZZÁVALÓK:
50 deka csavart tészta
1 nagyobb cukkini kb fél kiló
4 db tojás
2 deci főző tejszín
12,5 deka bacon csíkokra vágva
10 deka reszelt parmezán sajt
két csipet kakukkfű
ízlés szerint, só , bors, kevés olívaolaj

ELKÉSZÍTÉSE :
A cukkinit meghámoztam, és hasonló darabokra vágtam mint a csavart tészta.
A bacon szalonnát csíkokra vágtam és egy evk. olívaolajon megpirítottam.
Hozzáadtam a darabolt cukkinit, fűszereztem és 3-4 percig együtt  pirítottam tovább.
A tejszínt , tojást, parmezán sajt felével felverjük villával
A tésztát leszűrtem , de nem mostam át és egy merőkanál vizet elvettem a főzővízéből.
A főzővizét rá öntöttem a cukkinis bacon-re átkevertem és le is vettem a gázról.
A tejszínes szószt már így kavartam hozzá és végül a maradék parmezán sajtot is.
Végül apróra vágott bazsalikommal szórtam meg.
Nagyon finom , köszönöm Katinak a receptet!


Többször elkészítettem már ezt a receptet. Az alsó képen látható hogy sokkal nagyobbakra vágtam a cukkinit. 
Nekünk így sokkal jobban ízlik . Próbáljátok ki ti is  !

JÓ ÉTVÁGYAT !


 

 ui : én a parmezán sajtot a mélyhűtőben tartom , mert így könnyebb finomra reszelni!

PARMEZÁN SAJT

 

A parmezán olasz keménysajt Emilia–Romagna régióból. Részben lefölözött tehéntejből készül, zsírtartalma (szárazanyagban) 32%-os. Természetes kérgét lekefélik és beolajozzák. Szokásos formája 35–45 cm átmérőjű, 18–25 cm vastag, 24–40 kg tömegű korong.
Az egyik legrégebbi európai sajt. Történelmi dokumentumok bizonyítják, hogy a 13-14. században már a maihoz hasonló formában létezett. Boccaccio is említi a Dekameronban. Korlátlan ideig eltartható, egyre keményebbé válik. Két-három évig érlelik. Eredetileg tulajdonképpen a gyengébb példányokat reszelték le. Ma főleg reszelve használják különböző tésztákhoz, levesekhez az olasz konyhaművészetben. Az olasz eredetiből - parmigiano - származó neve magyar fordításban pármai-t jelent, lehetséges, hogy a technológia a tartomány e városából ered.

Forrás : Wikipédia



Tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!

6 megjegyzés:

  1. De jó, hogy kipróbáltad:) Már te vagy a második, aki kipróbálta és azt mondta, hogy finom:) A tészta nem számít, hogy milyen, a carbonara nem a tészta fajtájának a neve, hanem magának az ételnek:) Eredetileg spagettivel készül, de én sem azzal készítettem, az ízén mit sem változtat:) S ízlett a férjednek?

    VálaszTörlés
  2. Hasonlít az én cukkinis tésztámra. Nagyon fincsi lehetett. Gondoltam én is, hogy ha lesz megint cukkinim, el kell készítenem újra. :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó... akkor majd megyek hozzád és megnézem, hogyan készíted:))

      Törlés
  3. Szia, Megcsináltam hétvégén a tészát, nagggggyon finom lett, még egy kis gombával is megbolondítottam.
    Üdv,
    Bém Ágnes

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...