2013. július 16., kedd

FŰSZERES BURGONYAKRÉMLEVES





HOZZÁVALÓK :
50 dkg burgonya
1 közepes fej vöröshagyma
2 dkg vaj
1 liter húsleves, ha nincs akkor víz
1,5 deci fehérbor
1 csokor vegyes zöld-fűszer, apróra vágva:
- petrezselyemzöld
- kapor
-zellerlevél
- kakukkfű
- bazsalikom levél
2 evk. citromlé
2 deci tejföl
2 tojássárgája
ízlés szerint:
- só, bors
Burgonya sütéséhez olaj

Elkészítése:
A megtisztított burgonya negyedét nagyon vékony csíkokra vágom és vízbe rakom hogy ne barnuljon meg, majd félre rakom.
Vajon üvegesre párolom a hagymát, hozzáadom a kockára vágott maradék burgonyát és 1-3 percig párolom. Felöntöm húslevessel és a borral, lefedve lassú tűzön puhára főzöm .
Közben a csíkokra vágott burgonyát olajban kisütöm és szalvétán lecsepegtettem róluk az olajat.
Egy kerámia edénybe rakom és tálalásig félre teszem.
Amikor puha a levesemben a burgonya, akkor összeturmixolom pépesre.
A tejfölt összekeverem habverővel a tojássárgájával, a zöld-fűszerekkel, ízlés szerint sózom , borsozom és végül a citromlevet adom hozzá.
Ezzel a habarással behúzom a levest. Lassan kis lángon habverővel keverve adom hozzá!
Újra forralom, ha szükség van rá utána ízesíthetünk még.
Tálaláskor a kisütött szalma krumplikat szórunk a levesünk közepére.

Jó étvágyat! 



1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...