2013. július 12., péntek

Túrós sztrapacska.




Hozzávalók  a tésztához :
1 kg burgonya
20 dkg rétesliszt
20 dkg simaliszt
1 teáskanál só
1 db tojás
Kevés tej

Továbbá :
25 dkg túró
25 dkg kockázott bacon szalonna
1-2 evőkanál olaj
Ízlés szerint só, bors

Elkészítése :
Az olajon megpirítjuk a bacont, és félre tesszük.
A burgonyát meghámozzuk és kis lyukú finom reszelőn lereszeljük.
Hozzáadjuk a sót, a tojást , és a liszteteket, majd annyi tejet amivel galuska jellegű tésztát tudunk kikavarni. 
 
Jól összedolgozzuk, egy kanállal. A tészta ne legyen túl sűrű!
A tésztát, forrásban lévő  sós vízbe szaggatjuk nokedliszaggató segítségével, és
 kb. 5-6 percig főzzük. 
A kész sztrapacska tésztát leszűrjük és meleg vízzel átmossuk, majd összekeverjük a pirított baconnel. 
Együtt átmelegítjük és végül belekeverjük a túrót. 
Sózzuk ,borsozzuk és melegen tálaljuk.
Kínálhatjuk , tejföllel és aprított kaporral. 

Ui :

Juhtúrós sztrapacskát is ugyan így készítjük. A receptben csak a túrót kell lecserélni juhtúróra.

Jó étvágyat !










1 megjegyzés:

  1. Nagyon belendültél a finomságok felsorakoztatásába! Egyik jobb mint a másik, de ez a sztrapacska jó ötlet annyi minden volt már a fejemben hogy mit is kéne holnap főzni. Most már tudom köszi!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...