2013. július 16., kedd

Málnalekvár étcsokoládéval







Hozzávalók:

 1150 g málna
 1 tasak Hass zselésítő 3:1
100 g étcsokoládé
350 g cukor
2 evőkanál rum

Előkészítés:

 Az málnát megmossuk, lecsepegtetjük. Utána í pépesre törjük (esetleg turmixoljuk), leszűrjük a magoktól.
A csokoládét kis darabokra törjük.

Elkészítés:

A kimért cukorból 2 evőkanálnyit elkeverünk a dzsemfixszel. Az elegyet a gyümölcshöz adjuk, majd az egészet állandó keverés mellett erős lángon felforraljuk. Ekkor hozzáadjuk a csokidarabokat és a cukor többi részét is, és további állandó keverés mellett legalább 4 percig zubogva forrni hagyjuk, majd a tűzről levesszük. A végén belekeverjük a rumot is. Az elkészült lekvárt azonnal jól zárható (lehetőleg csavaros) üvegekbe töltjük, és lezárjuk.

2 megjegyzés:

  1. Ez akkor lenne szép, ha tartósító nélkül készítenéd. A könyvet én is nagyon szeretem, de csak természetesen :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos bérházban lakom és muszáj így készíteni mert különben megromlanak!!!
      Már próbáltam:))

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...