2013. július 16., kedd

PIADINA ( Olasz lepénykenyér ) , marharaguval tálalva



PIADINA receptet itt nézhetitek meg !  

Marharagu hozzávalói :
30 deka marha hús kisebb kockára vágva
0,5 liter vörösbor
25 dkg bacon csíkokra vágva
5 db vöröshagyma vékony karikára vágva
4 cikk fokhagyma felaprítva
3 db paprika vékony karikára vágva
maréknyi bazsalikom levél apróra vágva
maréknyi metélő hagyma apróra vágva
30 deka mozzarella sajt csíkokra vágva !
2 db paradicsom csíkokra vágva

Elkészítése :

A marha húst 0, 5 liter vörösborban puhára főzöm, majd a maradék levét leszűröm , csak a húsra van szükség.
A bacont félig zsírjára sütöm és hozzáadom a húst és a hagymát.
Együtt pirítom tovább kb 5-8 percig , míg a hagyma üveges nem lesz.
Ekkor hozzáadom a többi hozzávalót kivéve a sajtot és tovább pirítom kb 7 percig.
Akkor jó ha roppanósak maradnak a zöldségek, nem szabad hogy szét főjön !
Végül hozzákeverem a sajtot  és kész is van.

A Piadinat egyenként forró teflon edényben kisütöm .

Közben elkészítem a mártást hozzá:
2 deci tejfölt elkeverek fél teáskanál összezúzott fokhagymával, borssal , sóval, kevés olívaolajjal.

Tálalásnál a Piadinat megkenem az öntettel és a felére halmozok egy réteg marharagut.
Díszíthetjük még szeletelt sajttal, paradicsommal, de jó hozzá a reszelt füstölt sajt is.
Végül ráhajtom a sima oldalát amin nincs töltelék és máris fogyasztható.

Jó étvágyat !

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...