2013. július 21., vasárnap

SERTÉSRIZOTTÓ , ( Kuktában készítve )



HOZZÁVALÓK:

40 dkg sertéslapocka
6 dkg zsír , vagy olaj
6 dkg hagyma
1 evk pirospaprika,
20 dkg rizs ízlés szerint bors, só, majoránna
5 deci forró víz

ELKÉSZÍTÉSE :
A megmosott húst kockára vágjuk.
Kuktában felolvasztjuk a zsírt , kissé megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát, megpaprikázzuk és rátesszük a húst, megsózzuk és pároljuk.
A rizst átválogatjuk, megmossuk és a húshoz adjuk, őrölt fekete borssal fűszerezzük és meghintjük majoránnával, elkeverjük
Azután az egészet felöntjük 5 deci forró vízzel
A kuktát lezárjuk , a szelepet függőlegesre állítva a legnagyobb lángon addig főzzük míg a szelep sípolni nem kezd, kb 5 perc .
Ha sípol a szelep, akkor levesszük a gázt a legkisebb fokra és a szelepet vízszintes állásba fordítjuk.
 Nyomás alatt 20 percig főzzük.
 A kuktát a tűzről levéve kissé hűlni hagyjuk, kieresztjük a gőzt óvatosan, és kinyitjuk.
Különböző salátákkal tálalhatjuk

Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...