2013. július 10., szerda

Tejszínes lazacleves



Hozzávalók:
40 deka lazac kockára vágva
2-3 szál halványító zeller vékony csíkokra vágva
4-5 vékonyabb szál újhagyma vékony karikéra vágva
1 nagyobb vöröshagyma kockára vágva
0,5 liter tejszín
2-3 evőkanál citromlé
2 evk. olívaolaj

Elkészítése :
A hagymákat kevés olíva olajon megfuttatom, majd hozzá rakom a zellert és együtt 2-3 percig pirítom
Hozzá rakom a lazacot és azonnal felöntöm annyi vízzel hogy leves sűrűséget kapjak.
Felforralom, hozzáöntöm a tejszínt, borsozom sózom és 1-2 percig főzöm.
Leveszem a tűzről és és belekeverem a citromlevet, kis adagokba hogy ne kapja össze.
Pirítós falatkákkal tálalom és petrezselyem zölddel díszítem.
Hidegen - melegen fogyasztható !


Jó étvágyat !

2 megjegyzés:

  1. Móni, ez isteni lehet:) Imádom a lazacot, én is készítettem már kétféle lazacos levest is:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...