2013. július 26., péntek

Tócsni majonézes salátával tálalva






HOZZÁVALÓK és ELKÉSZÍTÉSE  :
1 kg burgonya,nagyobb lyukon lereszelve
2 db tojás
5-6 kanál liszt , vegyesen rétes és sima liszt keveréke
2 gerezd fokhagyma lereszelve,
só, bors, petrezselyemzöld
mogyoróolaj a sütéshez

A burgonyát nyersen megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, és szálasra lereszeljük.
A reszelt burgonyához adjuk a tojásokat, a lisztet, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Serpenyőben olajat forrósítunk. A burgonyamasszát evőkanál segítségével az olajba tesszük, a kanál hátával lepényekké simítjuk. Mindkét oldalát kb. 5-5 percig szép arany barnára sütjük. Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk.
Magában is nagyon finom, de én most majonézes zöldségsalátával tálaltam.




  Majonézes zöldségsaláta

Tartármártás készítése :

2 dl 20%-os tejföl
2 evk majonéz
1 tk mustár
1 mk kristálycukor
1 mk citromlé
1/2 mk só, bors

 ELKÉSZÍTÉS :
A hozzávalókat alaposan összekeverjük, megkóstoljuk és ha ízlésünk úgy kívánja, bármelyik ízesítőből még teszünk bele egy keveset.

1kg vegyes zöldség ( borsó, répa, zöldbab, kukorica )
Sós vízbe puhára főzzük, majd leszűrjük , hideg vízzel leöblítjük és összekeverjük a tartármártással.
Jól lehűtjük és a tócsnival tálaljuk.






JÓ ÉTVÁGYAT !

2 megjegyzés:

  1. Guszta, mi is nagyon szeretjük! :) Salátával is nagyon fincsi lehet! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...