2013. július 21., vasárnap

ZÖLDSÉGLEVES GOMBÁVAL ( Kuktában készítve )



HOZZÁVALÓK :
4 dkg vaj
4 dkg hagyma
25 dkg vegyes zöldség, répa karalábé petrezselyem gyökér, zeller
15 dkg burgonya
5 dkg gomba
2  dkg rizs
Ízlés szerint : só, bors köménymag
1-1,5 liter víz

ELKÉSZÍTÉSE :
A kuktában felolvasztjuk a vajat és kissé megpirítjuk rajta a finomra megvágott hagymát.
A megtisztitott zöldséget és burgonyát kockára vágjuk.
Rátesszük a hagymára és megpirítjuk.
A gombát megmossuk, felszeleteljük, rátesszük a zöldségre, és egy kevés forró vízzel, kb 2 deci felöntjük.
Az átválogatott rizst megmossuk, a zöldséghez keverjük, őrölt fekete borssal meg köménymaggal ízesítjük,
megsózzuk és ráöntjük a forró vizet.
A kuktát lezárjuk , a szelepet függőlegesre állítva a legnagyobb lángon addig főzzük míg a szelep sípolni nem kezd, kb 5 perc .
Ha sípol a szelep, akkor levesszük a gázt a legkisebb fokra és a szelepet vízszintes állásba fordítjuk.
 Nyomás alatt 10 percig főzzük.
 A kuktát a tűzről levéve kissé hűlni hagyjuk, kieresztjük a gőzt óvatosan, és kinyitjuk.




Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...