2013. augusztus 18., vasárnap

30 éves a Miskolci Vadaspark 2013.

A Vadaspark története

Írásos feljegyzések szerint már 1355-ben ezen a környéken állt Nagy Lajos király vadaskertje. A Miskolci Állatkert és Kultúrpark – akkori és ma is közismert nevén a Vadaspark – 1983. augusztus 20-án nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. 15 hét alatt, társadalmi összefogással épült meg, melyben akkor a Bükk és a Zempléni-hegység erdei őshonos állatvilágának tucatnyi képviselője került bemutatásra.

Az első évtized során továbbra is a Kárpát-medence élővilágával ismerkedhettek meg a vadaspark látogatói. Köztük 1987-től már Gabi macival is, aki a vadaspark történetének ikonikus lakója volt.

A második évtized során az egykori hazai fajokat bemutató vadaspark elindult az igazi állatkertté válás útján, hiszen megérkeztek az első egzotikus lakók, a kenguruk, a majmok, és persze Zénó tigris is.
A harmadik évtizedben tovább gyarapodott az állatállomány, hiszen gyűrűsfarkú makik, Liszt-majmocskák, rénszarvasok és hóbaglyok is érkeztek, de nem lett elfelejtve az eredeti célkitűzés sem, hogy a hazai állatokkal ismerkedhessenek meg az idelátogatók.


A cikk, Forrás : Miskolc.hu


Készítettem nektek ma egy pár fotót a vadaspark lakóiról, remélem szeretettel fogadjátok!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...