2013. augusztus 10., szombat

Cukkinikrémleves Katalin módra







HOZZÁVALÓK:
50 deka cukkini
1 liter húsleves, vagy víz
2 deci főzőtejszín
só , bors
1 nagyobb csirkemellfilé kockára vágva, vagy sertéscomb
2 evk. vaj
4 db tojássárgája

ELKÉSZÍTÉSE :
A cukkini felét kockára vágom és a húslevesbe puhára főzöm.
Közben a kockára vágott csirkemellet , forró vajon pirosra sütöm , ha a hús megpuhult a cukkini másik felét is kockára vágom és hozzáadom a húshoz. Párpercig párolom együtt és végül szalvétára szedem ki. Közben a cukkini megfőtt a levesbe, összeturmixolom, sózom , borsozom.
Hozzákeverem a tejszínt , forralok rajta egyet.
Leveszem a tűzről és hozzákeverem a tojássárgájákat.
Tálaláskor először a cukkinis húst rakom a tányérra és erre merem rá a cukkinikrémlevest.
Nagyon finom , régi recept mindenkinek csak ajánlani tudom.

Jó étvágyat !

3 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...