2013. augusztus 17., szombat

Fonyódi petyek ( halászlé )


 A receptet,  Borbás Marcsi  Gasztroangyal műsorában láttam meg .
 A recept megtalálható Marcsi oldalán , én is innen főztem meg.
Imádjuk a halászlét, ezért nem volt kérdéses hogy kipróbálom.
Egy különleges és nem hagyományos halászlé aminek nagy sikere volt itthon , máskor is elfogom készíteni. 
Borbás Marcsi ! Köszönöm a receptet:))






Hozzávalók (1 főre számítva)
60 dkg hal
1 kisfej vöröshagyma
másfél paprika
½ paradicsom
1 lapos evőkanál őrölt pirospaprika
az egész leveshez 1 fej fokhagyma

zsiradék

Elkészítés
Először egy lecsós alapot készítünk. Az apróra vágott vöröshagymát a zsiradékon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, paradicsomot és együtt pároljuk tovább, pont úgy mint egy lecsót. Amikor az alapanyagok egy kicsit összeértek csak akkor tesszük rá a halszeleteket, és a darabokra vágott fokhagymát. Mivel ezt a halászlét rövid lével készítjük, csak annyi vizet öntsünk rá, amennyi pont ellepi. Az őrölt pirospaprikát akkor keverjük bele, amikor az alapanyagok félig megfőttek.


Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...