2013. augusztus 10., szombat

Harcsapaprikás kapros galuskával, Kuktában főzve




HOZZÁVALÓK :
80 deka Afrikai harcsafilé, kockára vágva
1-2 evk olaj
3 fej vöröshagyma , finomra vágva
só, bors, pirospaprika
3 deci halászlé, vagy víz + 1 db halászlé kocka
2 deci tejföl
1.evk. liszt

HOZZÁVALÓK A GALUSKÁHOZ :
2 tojás
20 deka simaliszt
20 deka rétesliszt
1 csokor kapor apróra vágva

szódavíz

ELKÉSZÍTÉSE :

A kuktába a vöröshagymát megfuttatom az olajon.
Sózom, borsozom , rárakom a pirospaprikát és a halat .
Gyors mozdulattal átforgatom 1-2 percig.
Felöntöm 3 deci forró halászlével és lezárom a kuktát.
( csak annyi levet öntsük rá a halra amennyi szaftot szeretnénk főzés után , mert a kuktába nem fő el )
A legnagyobb lángon addig főzöm míg a szelep sípolni kezd kb 2-3 perc.
Ekkor a gázt leveszem a legkisebb lángra , a szelepet függőlegesből vízszintes állásba fordítom és
 5 percig főzöm. Kiengedem a gőzt a kuktából óvatosan és kinyitom a kuktát.
Visszarakom a gázra és a tejföllel és a liszttel behabarom. Egyet forralok rajta és leveszem a tűzről.

A galuskához egy nagy fazékba vizet teszek oda forrni, közben összekeverem a liszteket, tojást, sót, kaprot annyi szódavízzel hogy lágy de nem kemény tésztám legyen.
Akkor jó ha könnyen tudom szaggatni a tésztát.
Ha forr a víz nokedli szaggatóval kiszaggatom a galuskákat és készre főzöm.
Amikor kész, leszűröm és hideg vízzel átmosom a galuskákat.
Végül tálalom a harcsapaprikással.

Jó étvágyat !


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...