2013. augusztus 31., szombat

Lazac Bibimoni módra






HOZZÁVALÓK:
6 db közepes lazac-szelet
1 teáskanál citrombors

kb. 20 deka vaj

Elkészítése:
 A vajat felolvasztom egy nagyobb teflon edényben.
Hozzáadom a citromborsot és 5percig pirítom a vajon.
Közben a lazac mindkét oldalát besózom.
Végül kb 5 perc alatt mind két oldalát megsütöm a citromborsos vajon.


GOMBÁS RIZOTTÓ, HOZZÁVALÓI:
60 grm olívaolaj
50 grm hagyma
 250 grm  ( gomba, répa )
250 grm rizs
kevés bors, só
5 dl víz


ELKÉSZÍTÉSE, kuktában :
A kuktában felhevítjük az olajat , megfuttatjuk rajta a finomra vágott hagymát, hozzátesszük a megtisztított, megmosott, zöldségeket és megpároljuk kb 5-8 perc.
A rizst megmossuk és a zöldségekhez keverjük, sóval, borssal fűszerezzük és felöntjük forró vízzel.
Lezárjuk a kuktát és amikor a szelep sípol (1-3 perc kb) , levesszük a gázt a legkisebb fokozatra és innen számolva 5 percig pároljuk. Elzárjuk alatta a gázt és vízszintes állásból , függőleges állásba állítjuk a kuktán a szelepet és hagyjuk hogy ki szuszogja magát, majd óvatosan kinyitjuk és már tálalhatjuk is


Végül tálalom a lazaccal és foghagymás tejfölt adok hozzá öntetnek.

JÓ ÉTVÁGYAT !

3 megjegyzés:

  1. Imádnám ezt a lazacot Mónika:)

    VálaszTörlés
  2. Irtó guszta, gyönyörűen tálaltad! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki és az íze is biztos tökéletes! Szívesen megkóstolnám!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...