2013. augusztus 10., szombat

Medvehagymaleves





HOZZÁVALÓK :
30 deka medvehagymalevél , frissen vagy fagyasztva
2 deka vaj
1 evk. liszt
4 deci tej
1 liter víz
2 deci tejföl
ízlés szerint só, bors

ELKÉSZÍTÉSE :
A medvehagymaleveleket vékony csíkokra vágom.
A vajat megolvasztom és rárakom a medvehagymaleveleket.
Egy-két perc alatt megfonnyasztom , majd rárakom a lisztet, összekeverem és felöntöm a tejjel és a vízzel. Ízlés szerint sózom, borsozom és 4-5 percig főzöm forrástól számítva.
A tűzről levéve, hozzákeverem a tejfölt és hagyom hogy pihenjen egy pár percig hogy összeérjenek az ízek. Végül tálalom.
Nagyon finom krémes levest kapunk ha így készítjük.

Jó étvágyat !


........ és egy másik elkészítési módja :

Medvehagyma krémleves, mézes répával
( Kattints a linkre a recepttért ! )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...