2013. augusztus 16., péntek

Spenótos Ricottával készült kenyér

A receptet LIMARÁNÁL  találtam és azonnal beleszerettem.
Mivel minden hozzávalóm volt a hűtőben és a polcon ezért neki is álltam az elkészítésének.
A családnak nagyon ízlett és ezért most is sül egy a sütőben:))
A recepten  csak annyit változtattam hogy a tésztájába még 1db tojást is dagasztottam.




Hozzávalók a kenyértésztához: 
50 dkg liszt
2 ek. burg. pehely
2 tk. só
3 ek. olaj
3 dl víz
1 tk. cukor
2 dkg élesztő
1 db tojás

Töltelék: 
kb. 25-30 dkg spenót
25 dkg ricotta
só, bors,1 ek. vaj

Elkészítése:
 A spenótot megmostam, megpucoltam, lecsepegtettem. A vajat megolvasztottam, rádobtam a szép zöld leveleket, sóztam, borsoztam. Addig pároltam, míg a kiengedett levét elfőtte.
A  kenyértészta hozzávalóit belepakoltam a kenyérsütő gépbe és a dagasztó programot használtam.
Duplájára kelesztettem, kinyújtottam rákentem a ricottát és megszórtam az elkészített spenóttal.
Feltekertem, és magasabb szeletekre vágtam. Egy kerámia tálba szilikonos sütőpapírt raktam és erre állítgattam egymás mellé a szeleteket. Letakartam és kb 50 perc alatt a duplájára kelesztettem.
Előmelegített  sütőben kb . 40 perc alatt szép pirosra sütöttem.










2 megjegyzés:

  1. Nekem nagyon tetszik, biztosan finom is ha már a másodikat sütöd:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon finom, már meg sütöttem aszalt paradicsommal is és gondolkodom a sóskán és a medvehagymán is:))

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...