2013. szeptember 30., hétfő

Medvehagymás joghurtban pácolt csirkemell,





Hozzávalók:
4 szelet csirkemell
2 deci natúr joghurt
kicsi csokor medvehagyma kb 5-7 levél apróra vágva
ha nincs akkor helyettesíthető zöldhagymával, vagy metélőhagymával is
Ízlés szerint kevés só , bors
kevés olívaolaj, vagy mogyoróolaj a hús sütéséhez

Elkészítése :
A csirkemelleket vékonyan felszeleteljük kb egy ujjnyira.
Egy mélyebb tálba öntjük a joghurtot és hozzáadjuk a felszeletelt hagymát.
Sózzuk kb 1 teáskanál, borsozzuk ízlés szerint
Belerakjuk a csirkemelleket és jól összekeverjük, lenyomkodjuk hogy ellepje a joghurt
és letakarjuk egy tányérral, majd hűtőbe rakjuk egy éjszakára, de ha reggel elkészítjük akkor is összeérik ebédre.
Kevés olívaolajat egy mélyebb lábasba felforrósítunk , a csirkemelleket lecsepegtetjük a joghurtról és mind két oldalát átsütjük kb 5-5 perc.
Ha az összes csirkemellet kisütöttük, akkor tegyük vissza a lábasba amiben sütöttük és öntsük rá a joghurtos szószt.
Forraljunk egyet rajta és már készen is van.
Párolt vegyes zöldséggel, vagy vegyes nyers salátával tálalható .






Jó étvágyat !

4 megjegyzés:

  1. Nálunk görögösen készül a csirkemell a hétvégén, de ezzel a finom páccal is tutira bejönne! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon fincsi lehet! Ki fogom probalni!! :)

    VálaszTörlés
  3. Hmm, igazán megnyerő, nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  4. Juj, de köszönöm az ötletet! Medvehagymám pesto formájában van a hűtőben, de az is megteszi a joghurtba. Ki is próbálom csütörtökön. Akkor itthon van Életem Párja. :-)) Könnyű kis ebéd lesz! :-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...