2013. szeptember 29., vasárnap

Mese Almás










A Mese almás sütemény a Váncza-projektemből.
Régebben is ismertem ezt az almás receptet, de csak a projekt alatt tudtam meg hogy ez a recept is Váncza Józseftől való. A Váncza könyvet először 1926-ban adták ki , amelyben a receptek a Váncza sütőpor reklámozásának köszönhetően születtek meg. Ez a recept is a könyvből való és csak ajánlani tudom nektek, mert rendkívül egyszerű elkészíteni  és biztos sikert aratunk vele bárhol.
Mivel ősz van és itt van van az alma szezonja és úgy kívántam már egy jó almás sütit ismét erre a receptre eset a választásom.
Az eredeti receptet és a tapasztalataimat az elkészítéséről megtaláljátok
A Mi Süteményes Könyvünk Ma blogomban ahol csak Váncza receptek vannak.




 Minél hamarabb készítsétek el, ne habozzatok sokáig, mert nagyon finom.

Hozzávalók:
50 dkg liszt 
1 csomag sütőpor
1 csipet só
20 dg cukor
1 db tojás
15 dkg zsír
2 dl tejföl

Hozzávalók az alma töltelékhez:
2 kg alma
4 evőkanál cukor
4 evőkanál édes morzsa
1 csomag 50 g.  almás sütemény fűszerkeverék

Továbbá: egy 25 x 25 cm-es magasfalú tepsi.

Elkészítése:
Először a tölteléket készítsük el.
Az almákat hámozzuk meg és reszeljük le.
Adjuk hozzá a fűszerkeveréket és a cukrot,majd pároljuk meg.
Vegyük le a gázról és keverjük hozzá az édes morzsát.

A tészta hozzávalói mérjük ki egy tálba és gyúrjuk tésztává.
Ha nem állna össze a tészta,akkor adjunk még hozzá egy kevés tejet.
Akkor jó a tésztánk ha közepesen kemény és erőlködés nélkül lazán gyúrható.
Osszuk ketté a tésztát és nyújtsuk ki őket.
A tepsit kenjük ki olvasztott zsírral és lisztezzük ki,majd simítsuk bele az egyik kinyújtott lapunkat.
Halmozzuk rá az alma tölteléket és fedjük be a másik kinyújtott lapunkkal.
Tetejét felvert tojással kenjük le és egy villával szurkáljuk meg.
Előmelegített sütőbe 180 fokon süssük készre.




4 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...