2013. szeptember 19., csütörtök

Palócleves









HOZZÁVALÓK :

60 dkg csirkemell kockára vágva
1 nagyobb vöröshagyma finomra vágva
1 gerezd fokhagyma finomra vágva
40 dkg zöldbab
2 db nagyobb burgonya kockára vágva
1 evőkanál  szárított tárkony
kb 3 evk. olaj
 2 db babérlevél
ízlés szerint pirospaprika, bors, örölt kömény és só

Habaráshoz : 1 evők. liszt , 2 deci tejföl


 ELKÉSZÍTÉSE:
A csirkemellet megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és kockára vágjuk.
 A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
A zöldbabot megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabkákra felaprítjuk, megmossuk.
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, és kockára vágjuk.
Az olajat fazékban felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk.
 Hozzátesszük a kockára vágott húst, rövid ideig pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük az őrölt köménnyel, beletesszük a babérlevelet, felöntjük kb. 1 és fél liter vízzel, és lefedve félpuhára főzzük.
 A félig megpuhult húshoz hozzáadjuk a burgonyát, zöldbabot, ismét lefedjük, és puhára főzzük.
A tejfölt simára keverjük a liszttel, behabarjuk vele a levest, és kb. 5 percig forraljuk.
Tárkonnyal megszórva, forrón tálaljuk.

Jó étvágyat !


4 megjegyzés:

  1. De ínycsiklandó:) Rég készülök kipróbálni, de még nem került sorra:)

    VálaszTörlés
  2. Ez a kedvenc levesünk, jövő hét végén - vendégeket is várunk - ezt tervezem főzni! :) Nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztosan finoman készíted te is, már kíváncsian várom mit csinálsz másképpen mint én:))

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...