2013. szeptember 13., péntek

Resztelt máj










HOZZÁVALÓK:
1 kg sertésmáj
3 nagy fej vöröshagyma
3 evőkanál mangalica zsír , nem olvasztva mérve
bors, só ízlés szerint.

ELKÉSZÍTÉSE :
A sertésmájat jól megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és vékony csíkokra vágjuk.
A hagymát megtisztítjuk, és vékonyra  felszeleteljük.

Nagy serpenyőben felolvasztjuk a mangalica zsírt, és  üvegesre pároljuk rajta a hagymát.
Hozzáadjuk a májat, és állandó forgatás, keverés mellett 5-10 percig pirítjuk.
Pirítás közben megszórjuk , őrölt borssal, és csak a végén sózzuk meg ízlés szerint.
A sóval vigyázni kell mert ha pirítás közben adjuk hozzá akkor megkeményedik a máj és élvezhetetlen állaga lesz!
Tálalhatjuk törött vagy főtt krumplival, de mi most vacsorára friss kenyérrel ettük.

Jó étvágyat !

7 megjegyzés:

  1. Irtóra szeretem! :-)) Ha máj és gyenge, az a gyengém! :-))

    VálaszTörlés
  2. Szeretem nagyon a májat, így még nem készítettem:) Kipróbálandó:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem fogod megbánni mert nagyon finom, legalábbis mi szeretjük:))

      Törlés
  3. Mi is így készítjük otthon, egyszerűen imádom! :)

    VálaszTörlés
  4. Imádjuk, és annyira guszta a fotódon! :) Jó kis sós vízben főtt krumplival meg savanyúsággal mennyei eledel! :)

    VálaszTörlés
  5. Épp ma jutott eszembe, rég nem főztem. Erre itt találom a receptet! Tényleg finom, ha gyenge a máj, sajnos néha elég "öreg"
    májat kapok, akkor bizony rágós!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...