2013. szeptember 14., szombat

Szentgyörgyhegyi Palacsinta






ELKÉSZÍTÉSE :
Süssünk 8 - 10 db  palacsintát - e szerint a recept szerint  , de süthetitek a ti bevált palacsinta receptetek szerint is.

A palacsintákat 10 deka darált mandulával, 10 deka porcukor keverékével töltjük meg és felcsavarjuk, majd 3 egyenlő részre vágjuk.
Kivajazott tűzálló tálba állítjuk úgy , hogy kitöltsék az edény alját.

12 deka vajat, 5 db tojássárgájával, 10 deka porcukorral, habosra keverjük és hozzákeverünk még
 2 deci tejszínt és 2 deci Szentgyörgyhegyi rizlinget . A krémet vízfürdő felé rakjuk , habverővel állandóan keverve besűrítjük. Közepes sűrűségűnek kell hogy legyen és ügyeljünk arra, hogy a krém ne forrjon fel mert a tojássárgáják kicsapódnak. Az így elkészült krémet a elkészített palacsintákra öntjük és előmelegített sütőben addig sütjük míg meg nem köt a krém.

Közben az 5 tojásfehérjét ízlés szerinti cukorral kemény habbá verjük és hozzákeverünk még
3 evőkanál baracklekvárt is. Kivesszük a palacsintákat a sütőből és rásimítjuk a habot, visszarakjuk a sütőbe és gyorsan átsütjük míg halványbarna nem lesz a tojáshab a tetején.
Végül tálaljuk egy pohár Szentgyörgyhegyi rizling kíséretében.

ui : A palacsintákat tölthetjük túrótöltelékkel is és a bort lecserélhetjük tejre, így is nagyon finom palacsintákat kapunk majd .



7 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik, egy tartalmas leves elé és kész a fincsi ebéd... :-P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon finom , remélem kipróbálod? ... és akkor megtudom milyen is a tartalmas leves nálatok!

      Törlés
  2. Micsoda desszert! Jöhetne most az egyben sült tarja után! :-))

    VálaszTörlés
  3. Hú ez milyen jól hangzik! Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  4. Akár Váncza recept is lehetne,nagyon jól hangzik :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jól néz ki, mindenképpen ki kell próbálnom! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...