2013. október 10., csütörtök

Almás csirkemájas serpenyő





Hozzávalók:
4 db vöröshagyma
4 db alma
3-4 evőkanál olaj
40 dkg csirkemáj
30 dkg csirkemell kockára vágva
ízlés szerint só, bors
1 kisebb csokor bazsalikom
1 deci almabor, vagy másfajta fehér bor
1 fej jégsaláta széttépkedve köretnek
 tetszés szerint saláta öntet

Elkészítése :
A forró olajba rakom a az összekötözött bazsalikomot , hozzáadom a karikára vágott hagymát és a megtisztított gerezdekre vágott almát. Átforgatom 2-3 percig nagy lángon, majd kiveszem egy szalvétára az almákat és a hagymát.
Az olajban megpirítom a kockára vágott  csirkemellet, hozzáadom a felezett csirkemájakat és 5 -6 percig együtt pirítom a hússal még.
Fűszerezem borssal és hozzáadom a az előzőleg olajból kivett hagymát és az almát. 1 deci almaborral felöntöm és nagy lángon rázogatom , vagy óvatosan keverem míg a máj meg nem puhul.
A legvégén ízlés szerint sózom és friss jégsalátával tálalom.

Jó étvágyat !


3 megjegyzés:

  1. Hát ez nagyon jó Mónika, s milyen étvágygerjesztő:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon-nagyon finom lehet, az pedig külön tetszik, hogy viszonylag egyszerűen és gyorsan elkészíthető! :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm lányok, ez volt a férjem diétás ebédje:))
    Máskor is így fokom készíteni mert sokkal emészthetőbb így elkészítve és salátával tálalva a máj.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...