2013. október 19., szombat

Brokkolis csirkemell, Friss Cukkinisalátával

  

A saláta recept forrása ,  A két falánk olasz című könyvből való .
Antonio Carlucciot és Gennaro Contaldot ismerhetjük a Tv paprika műsorából is. 
Nagyon szeretem ahogyan főznek és imádom a receptjeiket.
A cukkini hajszálvékonyra szeletelve nagyon ízletes és kiválóan harmonizál a friss mentával. 
Minél tovább marináljuk a cukkinit tálalás előtt annál finomabb lesz a salátánk. 
Kipróbáltam már 10 perc marinálással is de nekünk sokkal jobban ízlett amikor egy éjszakára raktam a hűtőbe marinálni.
A salátához most brokkolis csirkemellet készítettem, nagyon finom volt csak ajánlani tudom nektek.

 Saláta Hozzávalók :
120 ml extra szűz olívaolaj
4 evk. balzsam ecet
1 gerezd fokhagyma , finomra vágva
maréknyi mentalevél finomra vágva
4 db cukkini
maréknyi rukola

Elkészítése :
Az olívaolajat és az ecetet kisebb tálba összekevertem a fokhagymával és a mentával.
Félretettem.
A cukkini két végét levágtam , jól megmostam, majd zöldséghámozóval hosszában vékony szalagokra vágtam.
Az öntethez adtam a cukkinit , összekevertem és kb 10 percig de nekem jobban ízlik ha egy éjszakára  teszem a hűtőbe marinálni.
Tálaláskor , a cukkini keverékhez kevertem a megmosott lecsepegtetett rukolát.

..... és hogy mi is az a marinálás?  
 Sós, erősen fűszeres, ecetes lében pácolást jelent.
Húsok, halak, zöldségek ízének kiemelésre, megerősítésére szolgál: az alapanyagot (savas alapú) folyadékba - például ecetbe, citromlébe - olívaolajba teszik, amibe kerülhetnek fűszerek is.

Brokkolis csirkemell hozzávalói :


50 dkg szeletelt csirkemell
kb 30 deka párolt brokkoli
15 dkg reszelt sajt
4 deci tejföl
1 db tojás
1 evk. liszt
só , bors, liszt
kevés olívaolaj a húsok sütéséhez

Elkészítése :
A brokkolit rózsákra szedem , megmosom és párológépbe megpárolom.
A csirkemelleket egy kicsit átverem , sózom borsozom és lisztbe forgatom mind két oldalát.
Kevés olívaolajba CSAK az egyik oldalát sütöm meg!
Egy olajjal kikent tepsire rakom azt az oldalát amit nem sütöttem meg.
A sült oldalra rakom a brokkolirózsát egy-egyet, fűszerezem sóval borssal.
Tejfölt a liszttel, tojással kikeverem és egy-egy kanállal rakok a brokkolis húsokra.
Végül bőven megszórom reszelt sajttal és előmelegített forró sütőben készre sütöm, vagy grillezem.
Ha megsültek cukkinisalátával tálalom.

Jó étvágyat !



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...