2013. október 12., szombat

Füstölt tarjás-babos pizza




Hozzávalók a tésztához :

10 dkg világos rozsliszt
50 dkg fehér liszt
5 dkg friss élesztő
3 evk. mogyoró olaj
2 teásk. só
1 teásk. cukor
3,5 deci langyos víz
1 evk. pizza fűszerkeverék
1 gerezd fokhagyma lereszelve

Hozzávalók a paradicsomszószhoz :
 3 kisfej vöröshagyma finomra vágva
12 ,5 dkg sűrített paradicsompüré
1 bögre paradicsomlé
1 lapos evk. étkezési keményítő
só, bors, oregánó ízlés szerint
Ebből a tészta adagból 3 db 27 cm-es pizza készíthető!

 Feltét hozzávalói:
30 deka füstölt szeletelt tarja

40 deka vörösbab konzerv
Reszelt sajt

Elkészítése :
A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk és egy tálba letakarva duplájára kelesztjük.
Ha meg kelt a tésztát négy részre osztjuk , kör-alakúra nyújtjuk, kinyújtjuk kb egy ujjnyi vastagságúra és szilikonos sütőpapíros tepsire rakjuk.
A szószhoz a vöröshagymát kevés olajon megfuttatjuk , hozzáöntjük a paradicsomlét és a sűrített paradicsomot, fűszerezzük, majd felforraljuk.
Kevés vízben feloldjuk a keményítőport és hozzákeverjük a szószhoz.
 Addig főzzük míg besűrűsödik. A kinyújtott pizzatésztára kenjük . 
A vörösbab konzervet leszűrjük és átmossuk hideg vízzel.

Ráfektetjük a szeletelt tarját elosztva  és a babokkal egyenletesen megszórjuk.
Bőven reszelünk rá sajtot és előmelegített sütőbe készre sütjük.

Jó étvágyat !



4 megjegyzés:

  1. Mónika, ez nem csak jól hangzik, jól is néz ki:) És tuti finom lehetett!:)

    VálaszTörlés
  2. Ez aztán kalóriadús pizza, hmm. Finom lehetett!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm lányok:))
    Érdemes kipróbálni mert nagyon finom:))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...