2013. október 10., csütörtök

Laska hajtogatás nélkül

Egy másik kedvenc  laska receptemet szeretném veletek megosztani.
Van már egy laska receptem a blogon , azt a receptet olvasztott zsírral kell hajtogatni.
Ennél a receptnél nem kell zsírt használni és hajtogatni se, gyorsan és könnyen elkészíthető.




HOZZÁVALÓK:
450 g finomliszt
1 tk. só
1 tk. cukor
1 csapott tk. szódabikarbóna
1 tojás
 2 dl kefir vagy sima joghurt
2dl vízzel elkeverve


Elkészítése :
Egy tálba öntöm a lisztet, sót, cukrot,  tojást és a szódabikarbónát
 Gyors mozdulatokkal összeállítom a tésztát, a joghurtos-vizes keverékével.
Nem dagasztom, nem gyúrom.
Amint összeállt cipót formázok belőle és 8 egyenlő részre osztom.
Mindegyik tészta részt köralakra nyújtom kb egy ujjnyi vastagra majd négyfelé vágom.
Egy teflon palacsintasütőt olaj nélkül felmelegítek és a laskák mindkét oldalát megsütöm.
A sütést kislángon végzem hogy jól átsüljön a  belseje is .
Az egyik oldal sütése során fog a tészta megemelkedni, majd megfordítom és a másik oldalát is megsütöm.
Tejfölös levesekhez vagy pörkölt mellé kiváló, de ehetjük önmagába is kenyér helyett.

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...