2013. október 6., vasárnap

Mimóza Szelet






Mimóza szelet az egyik nagy kedvenc Váncza receptem.
Nem csak látványos de könnyen elkészíthető és viszonylag olcsó sütemény,és sokáig eltartható.

Hozzávalók:
30 dkg liszt
25 dkg vaj
1 csomag sütőpor
20 dkg három különféle ízű gyümölcslekvár
8 dkg cukor
fél csomag vaníliás cukor
1 db tojás + 1 db a kenéshez
ízlés szerint: őrölt mogyoró és porcukor

Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral,majd összegyúrjuk a cukorral,a vaníliás cukorral,a tojással,és a vajjal. A tésztát négy részre osztjuk. Egyik részét egyenletesen elnyomkodjuk egy kivajazott tepsi alján,majd rátesszük a másik három kinyújtott tésztaréteget is,amelyek közé három különféle gyümölcslekvárt kenünk vastagon tölteléket. Tetejét lekenjük felvert tojással,megszórjuk őrölt mogyoróval és 200-fokos előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük. Szeletelés előtt meghintjük vaníliás porcukorral.











A recept megjelent a 2017. Küldd El A Recepted / 6. Júniusi számában is.






6 megjegyzés:

  1. Micsoda különleges lekvárokkal töltötted, nagyon ígéretesen néz kis! Én hat csillagot is megadnék neki, pedig csak a fotót láttam! ;-))

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű szeletek, nagyon finom lekvárokkal töltötted, igazán fincsi lehet az egész sütemény! :) Mi egy citromkrémes sütit ismerünk mimóza néven, de a Váncza-félét is ki fogom próbálni! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép és étvágygerjesztő ismét! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon-nagyon finom süti! Ismétlés lesz majd nálunk is. Különleges lekvárokkal kented meg, megkóstolnám:-)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm lányok!
    Tényleg érdemes kipróbálni mert nagyon finom, bármilyen lekvárra készítve:))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...