2013. október 28., hétfő

Narancsos sütőtök krémleves ( főzés nélkül készítve )





Hozzávalók :
50 dkg sütőtök húsa
2 db kisebb narancs leve és húsa
4-6 deci víz
ízlés szerint méz
10 dkg sütőtök vékony csíkokra vágva, a tálaláshoz leves betétnek

Elkészítése:
A vizet forraljuk fel és hűtsük vissza.
A sütőtököt vágjuk kisebb darabokra , a narancsnak nyomjuk ki a levét és kaparjuk ki a húsát.
Tegyük őket egy nagyobb tartályú turmixgépbe.
Adjunk hozzá ízlés szerint mézet és turmixoljunk rajta egy-kettőt.
Végül öntsük hozzá a vízet és jó egyneművé turmixoljuk össze.
A víz adagolásától függ majd a levesünk sűrűsége, ezért szabályozzuk kedvünk szerint.
Tálaláskor kiöntjük egy tálkába és a csíkokra vágott nyers sütőtököt rakunk bele levesbetétnek.
Igazán vitamin dús levesünk lesz ami egyben egy nagy energia bomba is szervezetünk számára.
Tökéletes vitamin forrás a haj, köröm és a bőrünknek és nagyon finom.





Jó étvágyat !




6 megjegyzés:

  1. Árválkodik a pincében még egy saját termésű hokkaidó tök. De a hagyományos sütőtöklevessel már ki tudnám kergetni a családot a világból. Ez a recept kipróbálásért kiált! :-))

    VálaszTörlés
  2. Finom kis leves, a narancs kelloen pikanssa teszi! :) Hidegen vagy melegen fogyasztjatok?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A sütőtök az nyers vagy meg kell sütni?

      Törlés
    2. Nyers sütőtök kell hozzá. Nem írtam hogy meg kell sütni.
      Érdemes édesebb húsú sütőtököt választani hozzá.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...