2013. október 23., szerda

Rakott burgonya paradicsommal, oregánóval és bazsalikommal




Patate arraganate
A recept forrása ,  A két falánk olasz című könyvből való . 
 Nagyon szeretem ahogyan főznek és imádom a receptjeiket.
Antonio Carlucciot és Gennaro Contaldot ismerhetjük a Tv paprika műsorából is.  
 Hús és-  halfélék kiváló körete, nagyobb mennyiségben elkészítve, salátával fogyasztva pedig adhatjuk főfogásként is.
Az arraganate szó jelentése, oregánóval- a fűszernövény sütés közben kellemesen aromatizálja
a burgonya és a paradicsom ízét.
Miközben készítjük, az oregánó és a bazsalikom csodálatos illata az egész házat bejárja és mediterrán hangulatot kölcsönöz az otthonunknak.

Most főfogásként tálaltam, mivel a férjemnek készítettem ,ő most még diétázik és ma van a keményítőnapja.
 Nagyon finom!

Hozzávalók:
7 evőkanál extra szűz olívaolaj
50 dkg burgonya , vékony karikára vágva 
1 kiskanál szárított oregánó
só, frissen őrölt fekete bors
nagy marék friss bazsalikom levél, összetépkedve
30 dkg lila hagyma, karikára vágva
40 dkg koktélpapadicssom, félbe vágva
1 evőkanál fehérbor

Elkészítése :
A sütőt előmelegítjük 180-fokra. ( gázsütő 4. )
Magas falú tepsibe 3 evőkanál olívaolajat öntünk.
Lerakunk egy réteg burgonyát, kevés oregánót hintünk rá, sózzunk- borsozzuk, és megszórjuk néhány bazsalikomlevéllel.
Egy réteg hagyma, arra egy réteg paradicsom következik, kevés olívaolajjal meglocsolva.
Elölről kezdjük a rétegezést ( burgonya + ízesítők + hagyma + paradicsom + olívaolaj ), és
addig folytatjuk, míg az összes hozzávalót fel nem használtuk.
( a tetejére burgonya és paradicsom kerüljön)
Meglocsoljuk a maradék olívaolajjal és a fehérborral.
Alufóliával letakarjuk, és 45 percre az előmelegített sütőbe tesszük.
A fóliát eltávolítjuk, az edény alján lévő burgonyaréteget villával kissé fellazítjuk- vigyázzunk, hogy
ne törjön össze!
Tovább 15-20 percig sütjük, míg a burgonya teljesen puha nem lesz, és aranybarnára pirul.
Azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat !




2 megjegyzés:

  1. De jól néz ki, ha kapok valahol végre normális áron édesburgonyát, én is készítek végre rakott krumplit :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztosan finom édesburgonyával is de hasonló íze van a sütőtöknek is, ezért kilehet azzal is próbálni és sokkal olcsóbb a sütőtök mint az édesburgonya.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...