2013. október 8., kedd

Sárgaborsó főzelék, Chilis -mézes sült oldalassal





Hozzávalók :
50 dkg sárgaborsó
1 db egész vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma finomra reszelve
1 csokor metélőhagyma apróra vágva
1 db húsleves kocka
1 deci főzőtejszín
1 lapos evőkanál étkezési keményítő
ízlés szerint só, bors

Elkészítése :
A sárgaborsót feltesszük főni annyi vízben, hogy jól ellepje.
 Hozzáadjuk a húsleveskockát, sót, az egész megtisztított vöröshagymát, és puhára főzzük.
Időközben elfőtt vízet utána kell pótolni.
Amikor puhára főtt a vízben a sárgaborsó , kivesszük a hagymát és  egy botmixerrel összeturmixoljuk.
A tejszínbe feloldjuk a keményítőt és adunk hozzá a pürés borsóléből egy keveset, egyenletesen elkeverjük és hozzáadjuk a sárgaborsónkhoz.
Fűszerezzük sóval , borssal ízlés szerint.
Belekeverjük az apróra vágott metélőhagymát és egyet forralunk rajta, vagyis besűrűsítjük.
Ezzel a művelettel készen is vagyunk.

Chilis-mézes sült oldalas hozzávalói:

1 kg oldalas felszeletelve
kb 2-3 evőkanál méz
ízlés szerint csillipor, bors, só

Elkészítése :
Az oldalast sós vízbe puhára főzzük.
Belerakjuk egy tepsibe egymás mellé fűszerezzük mind két oldalát chili porral, borssal sóval és mindegyik oldalasra csurgatunk bőven mézet.
Egy kevés oliva olajjal lelocsoljuk és előmelegített forró sütőben szép pirosra sütjük.
Végül a sárgaborsó főzelékkel tálaljuk, amit egy kevés reszelt parmezán sajttal szórunk meg.

Jó étvágyat !

4 megjegyzés:

  1. Ez nagyon különleges fogás. Sárgaborsót még nem ettem, de rég készülök kipróbálni, csak még nem értem odáig:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is ritkán főzök sárgaborsót, pedig szeretjük . Kati érdemes kipróbálni legalább egyszer:))

      Törlés
  2. Hű, ezzel a mézes-csilis oldalassal nagyon fincsi lehet! :) Legtöbbször pörkölttel és savanyú káposztával esszük, de tetszik ez a feltét is! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...