2013. október 17., csütörtök

Spagetti nyers paradicsommal és paprikával

 SPAGHETTI ALLA CRUDAIOLA



Egy egyszerű Olasz tésztaétel receptet hoztam nektek, amit már többször elkészítettem.
Készült már vendégeknek is , nagyon nagy sikere volt. 
Olaszországban általában nyáron készítik, mikor a paradicsomnak szezonja van. 
A nyers mártást - a paradicsomot  olívaolajban marináljuk - tehetjük pirítós tetejére is , nagyon finom. A recept forrása , 
 A két falánk olasz című könyvből való . 
Antonio Carlucciot és Gennaro Contaldot ismerhetjük a Tv paprika műsorából is. 
Nagyon szeretem ahogyan főznek és imádom a receptjeiket. 
Hamarosan hozok tőlük más más recepteket is, mert mostanában sokat főzök a könyvből.

..... és hogy mi is az a marinálás?

 Sós, erősen fűszeres, ecetes lében pácolást jelent.
Húsok, halak, zöldségek ízének kiemelésre, megerősítésére szolgál: az alapanyagot (savas alapú) folyadékba - például ecetbe, citromlébe - olívaolajba teszik, amibe kerülhetnek fűszerek is.

Hozzávalók :
40 dkg spagetti tészta , sós vízbe kifőzve

Mártáshoz :
24 dkg koktélparadicsom félbevágva
3 db kis édes zöld paprika, vékony csíkokra vágva
( nálam , most piros paprika )
 1 kiskanál kapribogyó

1 evőkanál olívabogyó
1 db szárzeller ( halványító zeller ) finomra vágva
10 db bazsalikom levél darabokra tépve
csipetnyi szárított  oregánó ( szurokfű )
1 db nagyobb fokhagyma finomra vágva
125 ml extra szűz olívaolaj

Elkészítése :
A mártáshoz az összes hozzávalót tálba összekevertem és jól zárható edénybe hűtőszekrénybe raktam, egy éjszakára marinálódni. Ha nincs ennyi idő, akkor legalább 1-2 órára tegyük a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
Felhasználás előtt kifőztem a spagetti tésztát sós vízbe , nem mostam át csak lecsepegtettem.
Kivettem a mártást a hűtőből és összekevertem a tésztával.
Bazsalikom levelekkel díszítve azonnal tálalható.

Jó étvágyat !

4 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...