2013. november 9., szombat

Csokoládés kekszek




 Hozzávalók:
-150 grm. olvasztott vaj, vagy 145 grm. kókuszzsír
-100 grm. cukor
- 150 grm. barna cukor
- 1 cs . vaníliás cukor
- 2 db. tojás
-  1 teás kan. sütőpor                                                      
- 200 g. liszt
- 80 grm. aprított mogyoró, mazsola, vagy dió
- 75 grm. reszelt étcsokoládé
- 75 grm. reszelt tej csokoládé

Készítés :
Az összes hozzávalókból fakanállal kevert tésztát készítünk.
( Vagyis , egyneművé kavarjuk )
Előmelegítjük a sütőt 160-180 -fokra.
Szilikonos sütőpapírt teszünk a tepsibe, és kiskanállal kis halmokat rakunk a tésztából, kissé távol egymástól mert sülés közben szét fog terülni. 
Sütőbe rakjuk, és vigyázunk hogy meg ne égjen kb. 5-8 perc, akkor jó ha világosbarna a süti széle. Hagyjuk kihűlni a papíron mert csak így tudjuk szépen levenni a papírról a sütit.
( Ilyenkor még puhák a kekszek de kihűlés után már keményebbek lesznek és szépen fel jönnek a sütőpapírról. )

UI: Fél -fél adagot készítettem el , most az egyik felébe csak fehércsokoládét raktam , a másik felébe pedig csak étcsokoládét és pluszba 1 evőkanál kakaóport.
Vegyes csokoládé reszelékekkel is nagyon finom , a 80 grm mogyorót bármilyen durvára vágott magokra vagy aszalt gyümölcsökre is lecserélhetjük , így mindig más-más ízű csokoládés kekszet készíthetünk.

FÉMDOBOZBAN HETEKIG IS EL ÁLL !





5 megjegyzés:

  1. Hmmm. Nagyon guszták, ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
  2. Hetekig? Biztos igaz, de nálunk maximum pár órát élhetne meg... A lánykáim imádják a házi kekszeket, nem győzöm tölteni a dobozkájukat... Legközelebb ez kerül bele! Csodás a fotó!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm:))
      Nagyon finom , biztosan ízleni fog a csajoknak:))

      Törlés
  3. Fincsi keksz lehet! Szeretem az ilyeneket én is, de elég hamar eltudjuk pusztítani őket :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...