2013. november 21., csütörtök

Natúr csirkemell , meggyszósszal

Ma egy igazi retrós ételt hoztam nektek. 80 -as évek iskolai menzáin sokszor terítékre került.
 Akkor nem nagyon szerettem,ma viszont imádom.
Valószínű azért mert finomabban készítem el és a hús is puha, fűszeres és nem rágós mint a menzán.




Hozzávalók :
4-6 szelet csirkemell szelet
1 kg burgonya
kb 2 -3 evőkanál vaj
kb 1,5-2 deci tejföl
750 ml meggybefőtt
1 evőkanál étkezésikeményítő
kevés liszt
Ízlés szerint só bors
Sütéshez : 2-3 evőkanál olívaolaj

Elkészítése :
A burgonyát megtisztítom, kockára vágom és sós vízben puhára főzöm.
Leszűröm a vizet róla és még a meleg krumplit összetöröm.
Adok hozzá vajat , tejfölt és ezzel is tovább habosítom.
Végül ízlés szerint sózom.

Az olajat odarakom forrósítani egy teflon serpenyőbe.
A húsokat , sózom , borsozom és olívaolajba mártom, majd lisztbe.
Az így előkészített csirkemelleket 2-3 perc alatt kisütöm.

A meggybefőttet, levével együtt  felforralom,( ilyenkor lehet hozzáadni egy kevés cukrot , vizet is én nem szoktam)
Egy kevés vízbe feloldom a keményítőt és hozzákeverem a felforrósított meggybefőtthöz.
Gyorsan besűrűsödik kb 2-3 perc.
Végül a húsokat tálalom a krumplipürével és a meggyszósszal.

Jó étvágyat !

4 megjegyzés:

  1. Én a suliban is szerettem :) De a tiéd valahogyan jobban néz ki :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valahogy én is így vagyok vele, de néha azért hiányzik a régi íz és a gyerekkori hangulat mellé:))

      Törlés
  2. Anno marhahússal adták a menzán, a levesben főtt hús mellé kaptunk krumplipürét és gyümölcsmártást! :) Csirkemellel még finomabb lehet, tökéletes így együtt! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen így volt. Ezzel a recepttel egy kicsit magamévá tettem:))

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...