2013. november 22., péntek

Vajban sült lazac, jégsalátával






Hozzávalók:
4 szelet lazac
2 db tojás
1 teáskanál citromlé
3-4 evőkanál liszt
vaj a sütéshez kb 15-20 deka
Ízlés szerint só, bors, citrombors
1 -2 fej jégsaláta
1-2 evőkanál fehérbor ecet
Salátaöntet

Elkészítése :
Lazacokat megsózzuk és citromborssal is beszórjuk.
A tojásokat felverjük villával, elkeverjük csomómentesen a liszttel, kevés sót és borsot is keverünk hozzá.
Vajat felolvasztjuk és felforrósítjuk, majd a lazacokat a tojásos masszába mártjuk és mint két oldalukat megsütjük, kb 5-6 perc oldalanként.
Jégsalátát összetépkedjük , jól megmossuk , lecsepegtetjük és fehérbor ecettel átforgatjuk.
Tálaláskor a salátát ízlés szerinti salátaöntettel leöntjük és a kisült bundás lazaccal kínáljuk.

Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...