2013. november 22., péntek

Zöldségragus omlett





Hozzávalók a raguhoz:
4 szál halványító zeller vékony darabokra vágva
20 dkg gomba vékonyra szeletelve
8 db kelbimbó negyedelve
10 dkg sonka szeletelve, csíkokra vágva
1 db nagyobb paprika csíkokra vágva
1 db nagyobb vöröshagyma finomra vágva
2 evőkanál olívaolaj
Ízlés szerint só, bors

Hozzávalók az 4 db omletthez :
8 db kisebb tojás felverve
1,5 deci tejföl
1 csapott evőkanál kukorica étkezési keményítő
ízlés szerint só ,bors, finomra vágott petrezselyemzöld
Kevés olaj a sütéshez
Tálaláshoz: kb 20 dkg reszelt sajt

Elkészítése :
A raguhoz a vöröshagymát megfuttatjuk az olajon és hozzáadjuk az előkészített zöldségeket és a sonkát. Jól átpirítjuk, készre pároljuk állandó kevergetés közben, kb 10-12 perc.
Amikor készen vagyunk , félrerakjuk és elkezdjük készíteni az omlettet.

A tojásokat felütjük egy mélyebb tálba, felverjük villával, hozzáadjuk a tejfölt és egy kevés tejben
( kb 2 evőkanál ) feloldjuk a keményítőt.
Ezt is hozzákeverjük.
Előmelegítjük a palacsinta sütőt egy kevés olajjal és amikor forró egy merőkanállal beleöntünk.
Lassú tűzön sütjük mind két oldalát.
Tányérra borítjuk és a fele részére halmozzunk a meleg raguból.
Megszórjuk bőven reszelt sajttal, majd az üresen hagyott fele résszel betakarjuk.
Tetejére is szórhatunk reszelt sajtot, friss kenyérrel kínáljuk.

Jó étvágyat !





2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...