2013. december 18., szerda

Baileys likőr készítése házilag.







Hozzávalók:
 7 dl kávétejszín
 15 dkg átszitált porcukor
 1 zacskó mogyorós capuccino por /100g/
 1 vaníliás cukor
 18 dkg sűrített tej
 1 dl rum
 1 dl konyak

Elkészítése:
2 dl tejszínt felmelegítek, de nem forralom fel!
Leveszem a tűzről és elkeverem benne a capuccino port csomómentesen.
Ezután hozzákeverem a porcukrot és a többi hozzávalókat.
Legvégén adok hozzá 50 % Casino rumból 1 decit és 1 deci jó minőségű konyakot
 Ebből az adagból kb. 1,3 liter lesz.
Végül üvegekbe töltöm és hűtőbe tárolom.
2-3 nap érés után igazán hasonló ízvilága lesz a boltban kapható Baileys likőréhez

Gasztroajándékként, 2 decis üvegekbe töltöttem és lányom készített hozzájuk az alkalomhoz illő ajándék kísérő kártyákat.







A további likőrök készítését a likőr nevére kattintva nézhetitek meg:))


Nugátos mézeskalács likőr

Csokoládélikőr 

 Paleo csokoládélikőr

7 megjegyzés:

  1. Remek ötlet, így mókásabb a készülődés, és olcsóbban is jön ki, mint a bolti! :)

    VálaszTörlés
  2. Baileys-t még nem készítettem házilag, pedig szeretem az ízét, finom krémlikőr! :) Ha időben belefér, karácsonyra el is készítem! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök hogy tetszik, kíváncsi vagyok hogy ízleni fog-e?

      Törlés
  3. Klassz recept, szívesen kipróbálnám, de mivel nem forraljuk fel a tejszín miatt nem romlik el?, vagy hűtőben tárolva kell tartani?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hűtőben kell tartani és kávétejszín kell hozzá!
      Nem fog megromlani, már csak azért se mert nem lesz olyan sokáig a hűtőbe, hamar el fog fogyni:))

      Törlés
    2. Köszi a gyors választ! Be is vásároltam, és köszi, igen kávétejszínt vettem hozzá. :) Holnap elkészítem!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...