2013. december 18., szerda

Csokoládélikőr




Hozzávalók 
 2 dl tejszín 
3 dl kávétejszín
4 evk.  kakaópor
15 dkg porcukor
 10 dkg 70-80%-os étcsokoládé
1,2 dl rum 50% Casino rum

Elkészítése :
  A tejszínt elkeverjük  a kakaóporral, cukorral és az étcsokival és gőz felett felolvasztjuk.
Amikor teljesen elolvadt a cukor és a csoki, akkor levesszük a tűzről és langyosra hűtjük.
Legvégül, hozzákeverjük a rumot, jól összerázzuk és hűtőben érleljük 2-3 napig.
Azonnal is fogyasztható, és mivel tojás nincs benne 10-15 napig is eltartható a hűtőszekrényben.
 Ha időközben nagyon besűrűsödne, rummal vagy tejszínnel hígíthatjuk tovább.





Gasztroajándékként, 2 decis üvegekbe töltöttem és lányom készített hozzájuk az alkalomhoz illő ajándék kísérő kártyákat.

A további likőrök készítését a likőr nevére kattintva nézhetitek meg:))

Baileys likőr 
  Nugátos mézeskalács likőr
Paleo csokoládélikőr 


2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet a csokis ízesítésű likőr is. Jó felhozatal, bármelyiket szívesen megkóstolnám! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon finomak lettek és a kolléganőim nagyon örültek neki:))

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...