2013. december 9., hétfő

Fűszeres Kacsasült




 Hozzávalók:
kb 2-25 kg-os tisztított kacsa 
1 db sütőzacskó

Fűszer keverék készítése:
A tengeri sóból 2 evőkanál, a többi fűszerből 1-1 teáskanál
- tengeri só
-pirospaprika
- hagymapor
- curry
- petrezselyemzöld
- bors
- zsálya
- kakukkfű
- oregano
- rozmaring
- szerecsendió reszelve
Egy kisebb tálkában keverjük össze előző nap.

Elkészítése :
Előzőnap készítsük el a fűszerkeverékeket.
Én mindegyik fűszerkeveréket szárítva, fűszerként vettem.
Alaposan keverjük össze egy tálkában, de legjobb egy mozsárban jól összezúzni őket.
A só kioldja ilyenkor a zöld fűszerekből az illóolajokat.
Tegyük félre egy lezárható edénybe, másnapig.
A kacsát tisztítsuk meg alaposan és a farhátánál vágjuk be, így letudjuk fektetni egy eldobhatós alufóliás grill tepsire.
Előtte alaposan kenjük be a fűszerkeverékkel, minden hol.
Olaj nem kell, mert a kacsa általában zsíros!
Betesszük a grill tepsire és így rakjuk bele a sütőzacskóba.
Alaposan bekötjük.
Előmelegített 200 fokon gáz 5. kb 45-percig sütjük, vagyis csak pároljuk.
Az idő természetesen sütőtől függ!
Ha úgy látjuk hogy már puha és kifőtt a zsírja, akkor vegyük le róla a sütőzacskót és tegyük vissza a sütőbe és süssük szép piros-ropogósra.
Tálalhatjuk, friss saláta keverékével, amit egy finom öntettel jól meglocsolunk, vagy készíthetünk hozzá majonézes burgonyasalátát.
Bármilyen köretet választunk a kacsa mellé biztosan finom lesz ha így fűszerezzük meg.
Ha ezzel a módszerrel sütjük a kacsát finom puha lesz a húsa és ropogós a bőre.

Jó étvágyat !



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...