2013. december 7., szombat

KOMTESZKA





Mostanában 4 naponta készítek süteményeket. Újra lapozgatom a Váncza projectemet  és nem csak az ismétlések miatt, de ezek a sütemények olcsón gyorsan elkészíthetőek és nekünk egy adag süti bőven elég 4 napig. Senki nem mohó nálunk ezért is szeretem a Váncza recepteket, mert minél tovább áll annál finomabb és nem kerül belőle a kukába, anno mert megromlott.
Most magamnak kedveskedtem ezzel sütivel és a családnak is persze, mert project során kis adagot készítettem és nem tudták megkóstolni, mert én mind két szeletet megettem mire hazaértek.
Amikor megkóstolták csak ennyit mondtak:  - most már értjük miért is ette meg anya!
Komteszka nagyon finom , krémes csokis hab van a tetején, ezért szeletelni nem egyszerű.
. . . de kit érdekel hogy összetörik a kemény hab a tetején, amikor alatta ott a finom folyós csokis hab.



A receptet nézzétek meg a projectben
( A linkre kattintva máris olvasható ! )

Most teljes adagot készítettem el, egy 20x30x7 cm magas kerámia tepsiben.
Először megsütöttem a lapot nálam gázsütő 3. és amikor megsült és kihűlt akkor készítettem el a habot a recept szerint ( most kakaóporral ) és gázsütő 1 fokozatán 10 percig szárítottam.
Ilyenkor megkeményedik a hab a tetején egy rétegben , de nem törik meg!
Ezután kikapcsoltam a sütőt és hagytam még száradni 10 percet.
A felvágásnál, hiába vizes forró késsel vágtam fel akkor is megtörik a kemény rész a tetején.
Így nem lesz olyan szép , de próbáljátok ki mert nagyon finom:))


2 megjegyzés:

  1. Volt amikor naponta látogattam azt a blogod, de ez a süti valahogy kimaradt! :) Most viszont megjegyzem. Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök hogy itt vagy újra, szívesen látlak most is minden nap:))

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...