2013. december 18., szerda

Nugátos mézeskalács likőr



Tejszínes likőröket nagyon gyorsan el lehet készíteni és gasztroajándéknak is kiváló.
A nugátos  mézeskalács likőr, nagyon illik az ünnepekhez és nem utolsó sorban nagyon finom is.
Gasztroajándékként, 2 decis üvegekbe töltöttem és lányom készített hozzájuk az alkalomhoz illő ajándék kísérő kártyákat.

Hozzávalók
  •  30 dkg nugát vagy nutella
  •  4 dl kávétejszín 
  • 1,5 dl  vodka 37 %-os
  •  2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • - ebből az adagból 1 liter likőrt kapunk.
Elkészítés
A nugátot vagy a nutellát gőz felett megolvasztjuk, levesszük a tűzről, majd belekeverjük a tejszínt és a fűszert.
Alaposan, csomómentesre keverjük, és amikor langyosra hűlt hozzákeverjük a vodkát.
2-3 nap után már fogyasztható addigra összeérnek az ízek.
Felszolgáláskor rázzuk össze alaposan.
 Hűtőben tároljuk, hiszen hidegen tálalva a legízletesebb.




 A további likőrök készítését a likőr nevére kattintva nézhetitek meg:))

Baileys likőr 
 Csokoládélikőr
 Paleo csokoládélikőr

3 megjegyzés:

  1. Ezt ismerem, már tavaly is nagy sikert aratott nálunk :)

    VálaszTörlés
  2. Nálunk is készül karácsonykor, nagyon szeretjük! :) Aranyos kísérőkártyákat készítettetek hozzá! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...