2013. december 23., hétfő

Nutellás-Marcipános, trüffel





Hozzávalók kb 35 db-hoz
30 dkg marcipán massza
1 evk. csokilikőr
15 dkg porcukor
 20 dkg  nutella
2,5 dkg kávés krokant finomra darálva
1 teásk. rum
Bevonáshoz: 30 dkg tejcsokoládé


Bevonáshoz : reszelt csokoládé, vagy színes csokoládédara

A kávés krokanthoz : 
50 grm szemes kávét durván összevágunk 40 grm cukrot 
világosbarnára  karamellszálunk, hozzáadjuk a szemes kávét, és rövid ideig együtt pörköljük.
 A masszát vékony rétegben sütőpapírra kenjük , aztán hagyjuk kihűlni.
 Felhasználás előtt  finomra daráljuk kávédarálón.
  A maradék krokant üvegbe rakva eltartható és felhasználhatjuk nem csak bonbonok töltelékéhez, de torta krémekhez keverve is nagyon finom. 
 

Elkészítése :
A hozzávalókat jól össze gyúrjuk.
Kisebb golyókat formálunk belőle és egyesével mindegyiket megforgatjuk a csokireszelékekbe.
Kis bonbon kapszlikba rakjuk, majd hűtőben tároljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...