2013. december 23., hétfő

Sajtos - Sonkás Csirkemell







 Hozzávalók :
50 dkg csirkemell csíkokra vágva
kb 40 dkg szeletelt baconszalonnak
20 dkg sonka vastag csíkokra vágva
kb 30-40 dkg reszelt füstölt gomolyasajt
2 deci főző tejszín
4 db tojás felverve
kb 5 evőkanál
Ízlés szerint :só, őrölt bors

Elkészítése :
Egy hosszúkás kenyérsütő formát kibélelek a baconszeletekkel, úgy hogy minden oldalról kilógjanak a szalonnák , mert ezzel fogom az elkészített húst betakarni.
A húst jól befűszerezzem, először lisztbe utána tojásba mártom és így rakom sorra a szalonnára.
Erre a sonkákat és 2-3 evőkanál tejszínt és erre szórom rá bőven a reszelt sajtot és így folytatom addig míg el nem fogynak a hozzávalók. ( A tetejére sajt kerüljön.)
Végül betakarom a baconszalonnákkal és egy fóliával letakarom.
Előmelegített sütőben  sütöm 30 percig.
Ezután kiveszem a sütőből és egy tepsire kiborítom. Visszateszem a sütőbe és készre sütöm.
Vajjal , tejföllel kikevert  krumplipürével tálalom.

Jó étvágyat !














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...