2013. december 29., vasárnap

Sós stangli

A recept Hankkától hoztam nektek. Köszönöm a receptet, gyakori nasi lesz az asztalunkon.
Könnyen elkészíthető a tésztája és amikor kedvünk van a sütéshez csak kivesszük a hűtőből a tésztát és, máris süthetjük tetszésünk szerinti ízesítéssel.
 Én most reszelt füstölt gomolya sajtot reszeltem rá és némelyiket megszórtam köménymaggal is
Kitűnő és nagyon finom sós süti , ajánlom figyelmetekbe szilveszteri nasinak !





Hozzávalók:
70 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
2 teáskanál só
50 dkg margarin
12 evőkanál víz
2 evőkanál 20 %-os ecet

a tetejére: 
felvert tojás
reszelt füstölt gomolya sajt
köménymag

Elkészítése :
A lisztet elkevertem a sütőporral és a sóval, hozzáadtam a kockára vágott margarint és elmorzsoltam a liszttel. Ezután hozzágyúrtam a vizet, ecetet. Szép egynemű tésztát gyúrtam amit egy fóliába becsomagoltam. Hűtőbe raktam egy éjszakára, és másnap egy ujjnyi vastag téglalap alakúra nyújtottam ki a tésztát és kb 2-3 cm vastag és 8-10 cm hosszúságúra vágtam fel.
Szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsire raktam őket kissé távolabb egymástól és tetejüket lekentem felvert tojással, majd sajttal és köménymaggal megszórtam.
Végül előmelegített sütőben , nálam gáz 4. készre sütöttem.
Melegen és hidegen is egyaránt nagyon finom.


Jó étvágyat!



2 megjegyzés:

  1. Ó, de szépek lettek, örülök, hogy megsütötted és nektek is ízlik! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...