2013. december 6., péntek

Süssünk együtt, Aerobikos tortát

Ma az unokatestvéremmel sütöttem együtt.
Az testvérem álmodta meg ezt a tortát, a barátnőjének szeretett volna egy kicsit humorosan kedveskedni a 40. szülinapján.




.  . .  és hogy milyen ízű a torta?
-  Vörös bársony torta .

Most ennek a tortának a készítési rejtelmeibe invitállak titeket !

Szükséges eszközök : 
 35 cm-es  kör alakú alátét.  27 cm-es kör, torta sütő forma
Szilikonos sütőpapír a forma kibéleléséhez
  Egy széles vizes ecset a torta és a kiegészítő díszek vízzel való lekenéséhez

Egy emberfej formázó és egy papírból kivágott sablon a szőnyeg elkészítéséhez.
Betű kiszúró szett
Fogpiszkáló, a súlyok összerakásához.


Hozzávalók : 27 cm-es tortához :
- 6 db tojásból készítettem Vízespiskótát, amihez hozzákevertem még 2 evk kakaóport és 2 evk piros ételfestéket. Így kaptam meg a saját vörös-bársony torta alapomat.
A kakaópor azért kell bele mert mélyíti a piros színt.


 A mascarpone krém hozzávalói:
50 dkg mascarpone sajt
20 dkg kenhető natúr sajt( tömlős)
4 dl tejszínhab
20 dkg porcukor ( de aki szereti édesen tehet bele több porcukrot is)
2 evk. vanília aroma


 Továbbá :
  Egy adag fondant a tortánk burkolásához és a díszítések el készítéséhez
 Fondant készítése és hozzávalóit ezen a linken nézhetitek meg !


   Az első nap elkészítjük a piskótát és a krémet amivel betöltjük a tortánkat, majd egy éjszakára hűtőbe rakjuk, hogy jól összedermedjen a burkoláshoz.

   A torta készítése :
Először megsütjük a  piskótánkat.
    Mérjünk meg 6 db nagyobb tojást .
( A tojások súlya mindenkinek más más deka !!!! . . a kép csak illusztráció ! )






  Üssük fel egy üvegtálba és mérjünk hozzá ugyanannyi deka cukrot mint ami a tojások súlya volt az előbb.
( A tojások súlya mindenkinek más más deka !!!! )







  Adjunk hozzá tojásonként 2 evőkanál vizet. 6 db tojásnál 12 evőkanál vizet kell hozzáadni.
                             


 
 
Az így kimért cukrot, tojásokat és a vizet verjük fel egy robotgéppel.
Addig verjük míg a cukor el nem olvad és sűrű habunk nem lesz !
Kb 10 perc verés a legerősebb fokozaton a robotgépen.






Ezután keverjük hozzá szintén ugyan annyi deka sima lisztet mint amennyi a tojások súlya volt és amennyi cukrot is mértünk ki az előbb. Adjuk hozzá a lisztet , kakaóport a tojáshabhoz egy fél csomag sütőporral elkeverve és ezzel is keverjük el egyenletesen és csomómentesen.
 Végül hozzá keverjük a piros ételfestéket.


 Öntsük bele egy  27 cm-es tortaformába , aminek az alját szilikonos sütőpapírral béleltünk ki.


Tegyük be az előmelegített sütőbe , de ne nyissuk ki a sütő ajtaját kb 15 percig, mert különben

 össze esik a piskótánk.

 Tűpróbáig sütjük, kb 45-50 perc gáz 2 fokozat

Időközben megsült a piskótánk.
Vegyük ki a formából és vágjuk három felé.
 
Mossuk el a formát , töröljük szárazra és porcukorral szórjuk ki az alját.

Rakjuk bele a tortánk tetejét, ez lesz a tortánk alja.

Ráhalmozzuk a fele krémet, egyenletesen elkenjük, majd rárakjuk a középső tortalapot, erre halmozzuk a maradék krémet és a torta alsó lapjával beborítjuk.

Jól rányomkodjuk és a szilikonos sütőpapírt is rajta hagyjuk, és így rakjuk be a hűtőbe egy éjszakára.

 





A krém készítése :

- Natúr-sajtot összekeverem gépi habverővel a mascarpone-sajtal, aromával és a porcukorral.
- 2 evk zselatint kevés vízben felmelegítem és ha langyos akkor hozzákeverem a sajtkrémhez.
- A tejszínhabot kemény habbá verem,és hozzákeverem az előzőleg elkészített krémhez
  
 
MÁSNAP :
Elkészítjük a fondant Porcukros munkafelületen puhára gyúrjuk .







Kivesszük a tortát a formából , körbekenjük az oldalát a rajta maradt krémmel.

Tetejét egy ecset segítségével langyosra melegített lekvárral kenjük le.

Rárakjuk egy torta tálcára.


Kinyújtjuk a fondant kb egy ujjnyi vastagra porcukros munkafelületen és beburkoljuk a tortát vele.  




A tortát vékonyan vízzel lekenjünk.
Egy kevés fondant-ból hengert sodrunk és egy torta modellezővel rányomkodjuk a torta oldalára.

  Elkészítjük a sablon segítségével a torna szőnyeget és a fekete és a kék súlyzókat






Ezután elkészítjük a fázis-fotó segítségével a tornázó nőt.



Hagyjuk kb 20 percet száradni és ezután ételfestékkel tekintetett varázsolunk az arcára és kifestjük a ruháját.



Rárakjuk a torta tetejére és tovább díszítjük  az elkészített kellékekkel.





A torta tálcára vágunk egy vékony csíkot fondant-ból és betű kigyómóval 
belenyomjuk a kívánt szöveget.
Készítettem még gyógyszer pirulákat és egy fájdalom csillapító krémet is fondant-ból.
Ezeket is vizes ecset segítségével tudtam oda ragasztani a tálcára.




Szeretettel várok mindenkit , hamarosan Bejgli készítését mutatom be ismét közkívánatra .












2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...