2013. december 23., hétfő

Fehérboros nyúlragu-leves




 Hozzávalók :
50 dkg kockákra vágott nyúlhús
50 dkg leveszöldség, kisebb darabokra vágva
1 db kisebb vöröshagyma, finomra vágva
1 cikk fokhagyma finomra vágva
só, bors, pirospaprika ,majoránna ízlés szerint
 2 deci fehérbor
2 deci főzőtejszín
1 evőkanál étkezési keményítő


Elkészítése :
A vöröshagymát, fokhagymát egy kevés olajban megfuttatom, rárakom a nyúlhúst és átpirítom
 kb 8 perc. Hozzáadom a zöldségeket ezzel is pirítom kb 5 percig.
Ezután rárakom az étkezési keményítőt és a fűszereket, majd felöntöm vízzel.
Amikor megfőttek a zöldségek és a hús is, akkor egy tálkába összekeverem a tejszínt a borral
és hozzáadom a leveshez. Forralok rajta egyet és máris kész.
Egy tányérba rakok készre főzött tarhonyát és erre szedem rá a levest.


Levesbetétnek, pirított készre főzött tarhonyát készítek, amit tálalás előtt rakok csak a tányérokba.


Pirított tarhonya  Hozzávalók:
 5 dkg házi tarhonya, kevés zsír vagy olaj, víz, só

Elkészítés:
A tarhonyát forró zsíron aranysárgára pirítjuk, felengedjük vízzel, megsózzuk. 
A víz mindig a tarhonya kétszerese legyen.
Felforraljuk, fedő alatt lassú tűzön pároljuk, nem kavarjuk, mert akkor összeragad. 
Ha beszívta a vizet, akkor levesszük a tűzről és fedő alatt pihentetjük, mint a rizst.


Jó étvágyat !












2 megjegyzés:

  1. Nagy kedvencem. Lehet holnap össze is dobom :) Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok nektek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök hogy tetszik:))
      Nektek is boldog karácsonyt kívánok!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...