2013. december 30., hétfő

Túrós stangli

Az év utolsó előtti napján  egy családi receptet osztok meg veletek.
Kitűnő, különleges és nagyon finom a szilveszter estére.
Előnye hogy nagyon gyorsan elkészül , nem kell vele pepecselni és tuti sikert aratunk vele.
Ha tetszik a recept még van idő elkészíteni !
Sok sikert hozzá:))



Hozzávalók :
50 dkg liszt
50 dkg túró
5 dkg friss élesztő
2 db tojássárgája
4 csapot teáskanál finom só
50 dkg ráma

Tetejére:
1 db felvert tojás
szezámmag, szemes mák, reszelt sajt, lenmagpehely


Elkészítése :
 A tészta hozzávalóit egy tálba mérem.
Az egyik rámát felolvasva a másikat puhán adom hozzá !
Tésztává gyúrom és fóliába csomagolva hűtőbe rakom 30 percre.
Előmelegítem a sütőt nálam gáz 3.
Majd lisztezett munkafelületen kinyújtom a tésztát , lekenem felvert tojással, összehajtom, újra nyújtom, ismét lekenem tojással, nyújtom ujjnyi vastagra és hosszú csíkokra vágom.
Hajtogatás pont úgy csinálom mint a vajas tésztáknál szoktuk.
Vagyis téglalappá nyújtom a két szélét  befelé hajtom és ezeket egymásra !
( Ha van kedvünk , szúrhatunk a tésztából pereceket, pogácsákat is  )
Szilikonos sütőpapírra rakom kissé távol egymástól 10 percig pihenni hagyom a tepsin
és sütés előtt mindegyik tetejét tojással kenem meg.
Bőven megszórom szezámmaggal vagy lenmaggal , reszelt sajttal , mákkal és a sütőbe rakom, majd szép pirosra sütöm.
Sütési idő kb 20-30 perc .









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...